İzmir Hazır Rulo Çim 

Bermuda Çim Bakımı ; 

Bermuda Çim Bakımı

Bermuda çim bakımı hızlı ve güçlü büyümesi nedeni ile bakımı en kolay çim türü olarak karşımıza çıkar. Bunun için aylık gübreleme yeterli olacaktır. Çok hızlı büyüme gösterir. Ev tipi olarak kullanımda 3 cm lik çim boyutu idealdir. Bunun için bermuda çimlerini iki haftada bir düzenli olacak şekilde budamak uygun olacaktır.

Bu çim türü kuraklığa dayanıklıdır. Ancak uzun kuraklık dönemlerinde de sararma yapabilir. Aslında bu bir ölüm değildir. Kış uykusudur diyebiliriz. Bu gibi olumsuz durum yaşanmaması için uzun kuraklık dönemlerinde daha fazla sulama yapılması önerilir. Aksi takdirde çim kendi koruma mekanizmasını devreye sokarak kendini kış uykusuna hazırlayacak ve sarartacaktır. Tıpkı kışın olduğu gibi. Ancak sonrasında yeniden sulama ile eski yeşilliğine kavuşabilir. Yazın kuraklıkta oluşabilecek sararmayı önlemek için ekstra bir sulama yapılabilir. Bermuda Rulo Çim İzmir 

İzmir Bermuda Rulo Çİm

Bermuda Çim Avantajları ; 

Bermuda Çim Avantajları

Bermuda çim çok fazla su istemez. Kuraklığa dayanıklıdır. Basılmaya dayanıklıdır. Bu gibi özellikleri aslında birer avantaj oluşturmuştur. Eğer sizin de bahçeniz için tercih edeceğiniz çim ısıya, soğuğa, basılmaya ya da ezilmeye dayanıklı bir çim ise bunu tercih etmelisiniz. Evcil hayvanınız bahçede ok fazla vakit geçiriyor ise, en avantajlı çim türü olabilir. Hem kedi, köpek gibi evcil hayvanlarınız çimi ezdiğinde çim yok olmaz. Hem de daha güvenilir uzun ömürlü ve dayanıklı bir çiminiz olmuş olur. Avantajlı olan durum aslında sizin kullanım alanınıza uygunluğu içermektedir.

kavuşabilir. Yazın kuraklıkta oluşabilecek sararmayı önlemek için ekstra bir sulama yapılabilir. Bermuda Rulo Çim İzmir 

İzmir Rulo Çim Bermuda Çim Avantajları

Bermuda Çim Özellikleri ; 

Bermuda Çim Özellikleri

  • Bermuda çim açık yeşil ile koyu yeşil tonlarına kadar farklı renk tonunda olabilir.
  • İnce yapraklı ve sık olan bir çim örtüsüdür.
  • Kuraklığa dayanıklı yapısı bulunmaktadır. Su birikmesine karşı göllenmeye karşı dayanıklıdır. 25 derecenin üzerinde kendini yenileme ve gelişimini sürdürme özelliği bulunmaktadır. 0 derecenin altında olması bitkiyi dondurmaz. Ancak rengini sarartır.
  • Basmaya karşı dayanıklılığı söz konusudur. Kendini yenileme özelliği yüksek olduğu için üzerinde hayvan ya da insan basması, ezmesi çimi güçlendirir bir yapıda bulunmaktadır.
  • Gölge alanı sevmez. Gölgeye dayanıklı değildir ve gölge çimi değildir. Serin havaları sevmez. Güneş olan yerlerde daha çok sürgün verir.
  • Deranajı iyi olan topraklarda verimli şekilde gelişme göstermektedir. Kayaç ya da sert toprak yerine ince yapılı toprakların üzerine serilmesi önerilir. Bermuda çiminin ekimi ilkbaharda olmalıdır. İlk sıcaklar ile birlikte ekim sağlanabilir. Sıcak iklim çimi de denilebilir. Bu özelliği ile birlikte sıcak havada en hızlı büyüme gösteren özelliği bulunmaktadır. Maksimum 10 gün içinde bermuda çimleri yeşillenir. Bu nedenle ilkbaharda ekilip en kısa sürede verim alınabilecek bir uygulaması bulunmaktadır.
  • Don olmadığı sürece kış mevsiminde de yeşil kalabilen bir çim türüdür.
İZmir rulo çim Bermuda Çim Özellikleri

Bermuda Çim Bakımı : 

Uzman Peyzaj Mimarlarımız ve ekibimiz ile birlikte tüm süreçlerinizi detayları ile birlikte yönetmeye hazırız.

Bermuda rulo çim izmir - izmir Bermuda Bakımı

İzmir Bermuda Çim Bakımı Nasıl Olmalı ?

Aralık-Ocak-Şubat  Aylarında Bermuda Bakımı ? 

Bermuda bu aylarda kış uykusuna yatar. Soğuklarla beraber kırağı düşünce çimeninizin rengi sarı-kahverengi olur. Endişe etmeyiniz, Bermuda’nız uykuda.

Mart Ayında Bermuda Cinsi Çim Neler Yapılmalı ? 

Havalar ısınmaya başlıyor. Bermuda çimeniniz için yaz hazırlıklarına başlama vakti. Mart ayı bakımınızı yaptığınız zaman çiminiz çok kısa süre içinde tekrar yeşerecektir.
Önce çiminizi bir kaç defada biçerek çok kısa hale getirin (neredeyse sıfır).
Bahçenizde eğer çukurlar oluşmuş ise, dere kumlu toprak kullanarak çukurları doldurun.
Kış yağışları ile kabarmış olan bahçenizi silindirleyerek düzeltin.
Azotlu bir gübre uygulayın (m2’ye 25 gr gübre). Uygulama sonrası bolca sulayın.
Bermuda’nızın kış uykusundan uyanıp yeşermesini keyifle seyredin!

Nisan aylarında Bermuda Bakımı ; 

Bu ayda havalar ısındıkça çimler daha çabuk uzar.
Tercihen bu ay mantar ilacı atmakta fayda vardır.
Tekrar azotlu gübre uygulayın (m2’ye 25 gr gübre). Uygulama sonrası bolca sulayın.
Çiminiz çok uzadıysa mutlaka biçin. Biçme Püf Noktaları yazımızı uygulayın.

Mayıs aylarında Bermuda Bakımı;

Havaların iyice ısındığı bu ayda zararlı böcekler ve çim kurdu larvaları faaliyete geçer. Zararlı böcek mücadelesi başlangıcı için en uygun ay Mayıs’tır.
Bahçenizde veya civarda çim kurdu var ise, yaz boyunca her ay çim kurdu ilacı kullanın.
Mayıs ortasında tekrar azotlu gübre atın (m2’ye 20 gr gübre). Uygulama sonrası bolca sulayın.

Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında Bermuda Bakımı ? 

Bermuda çimin en sevdiği sıcak aylara girdiniz.
Sulama ve biçmeyi ihmal etmeyin, Sulama ve Biçme Püf Noktaları yazılarımızı uygulayın.
Sık biçme, yabani otları büyümeye ve yayılmaya başlamadan engeller.
Aşırı güneşte çimenin rengi açılır, daha açık yeşil olur. Eğer çok koyu yeşil olsun istiyorsanız, demir içerikli gübre uygulayın. Her gübre uygulamasından sonra bolca sulamayı unutmayın.
Bu aylarda çim kurdu mücadelesi için ilaç kullanmayı unutmayın.

Eylül-Ekim Aylarında Bermuda Bakımı ? 

Sonbahar gelişiyle birlikte hava akşamları serinlemeye başlar ve çimen uzama hızı yavaşlar. Yeterli sulama ve biçme yapmayı ihmal etmeyin.